sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Kuntotsekin kuulumisia ja muutamat treenit.

Perjantaina kävin Fitfarmin toimistolla Bullia moikkaamassa ja kuulemassa tämän hetkisen kuntoni tilanteen. Ilmeisesti kaikki oli mennyt niinkun pitääkin, sillä dieetti sovittiin alkavaksi 25.huhtikuuta. :) Myös ruokavalioni hiilareita karsittiin hiukan jo nyt lepopäivien osalta, sekä treeniohjelmaani muokattiin jonkin verran rankemmaksi. Todella hyviä uusia liikkeitä sain käyttööni ja myös yhden triplasarjan selkä-pakarapäivälleni. Vaikka vanhakin ohjelma oli todella mieluinen, niin kyllä tämä päivitys teki taas ihmeitä motivaatiolle, kun pääsee tekemään jotain vähän erilaista. :)

Uusi ohjelma tulikin heti käyttööni, kun jatkoin toimistolta suoraan pt-Harrin treeneihin. Jos aiemmin ongelmana on ollut tuntuman saaminen pakaraan, niin nyt kyllä sen TODELLA sain. Vieläkin tuntuu olevan pakarat hellinä. :)

Teimme siis sumo maastavetoja 5x15
lantionnostoja smithissä 3x8
alatalja vasta otteella 3x15
ylätalja kapealla otteella 3x15
ylätalja leveällä otteella 3x15
ja triplasarjana
prässiä leveällä jalka-asennolla 3x20, selänojennusta pakarajännityksellä 3x20 ja läpivetoa 3x15

Lauantaina oli sitten vuorossa Fitfarmillakin työskentelevän urheiluhieroja fysioterapeutti ja personal trainer Risto Santalan keskivartaloon sekä alaraajoihin kohdistuva metabolinen treeni. 'Alkulämmittelynä' teimme erinäisiä vatsa- ja selkälihasliikkeitä, mm. dragon flagia, hanging straight leg rotationia, vakuumia, vatsarutistuksia jalkojen nostolla alataljassa ja selkää selkäpenkissä 3sec (vai olikohan se 5sec??) pidolla. Pudotti kyllä taas hyvin maanpinnalle, osa liikkeistä tuntui täysin mahdottomalle ja sai taas huomata, että vatsalihastreeniäkin voisi tehdä aika paljon tehokkaammin. Ainakin tuo vakuumi tuli samantien treeniohjelmistooni mukaan. :)
Keskivartalon treenin jälkeen siirryimme salin puolelle tekemään kovalla sykkeellä lisää vatsoja mm. linkkarien, kiertojen kahvakuulalla kanssa rytmityksellä 25 toistoa per liike ja neljä liikettä putkeen. Lopuksi vielä hypimme salin päästä päähän kyykkyhyppyjen avulla ja siihen perään teimme aina yhtä monta syväkyykkyä kun oli hyppyjäkin tehty. Tätä teimme noin viisi kierrosta. Oli jostakin syystä aika väsynyt olo tämänkin treenin jälkeen. :)

Mutta nyt voikin sitten jäädä hyvillä mielin lepoviikkoa viettämään ensi viikon ajaksi. Täysiä ollaan menty ja olen kyllä itsekin melko tyytyväinen treenin määrään ja laatuun. Ensi viikolla sitten vaan matalasykkeistä aerobista ja kehonhuoltoa hieronnan ja venyttelyn merkeissä. :)

Tässä vielä linkit noiden vatsalihasliikkeiden suorittamiseen:

Dragon Flag
http://m.youtube.com/#/watch?v=njKXkuhY7_0&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DnjKXkuhY7_0&gl=FI

Hanging straight leg rotation
http://m.youtube.com/#/watch?v=Xqh0m04y2tQ&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DXqh0m04y2tQ&gl=FI

Vakuumi
http://www.ehow.com/video_7710484_abdominal-vacuum-exercises.html

Itse tein tuon keskimmäisen jalat koulussa kun tuntui ottavan muuten liikaa lonkan koukistajiin. :)

Tässä vielä muutama kuva lauantain treenistä.

Ryhmäkuvassa vasemmalta oikealle Pilvi, minä, Heidi ja Tuuli.





keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Vähän ohi aiheen..

Tai no miten sen nyt ottaa, ajattelin kirjoitella postausta kaikesta ihanasta tilpehööristä, mitä tähän treenaamisen seuraksi kaipailisin. Osa ihan oikeasti tarpeellisia, osa sitten vähemmän.. :) Olen itseasiassa joskus aiemmin kirjoitellut jotakin muotiblogin suuntaista, joten tämä aihe on ehdottoman mieleinen itselleni, ja kukapa ei tykkää tehdä itselleen toivelistoja kaikesta kivasta?

No, asiaan. Toistaiseksi olen vetänyt treenit ilman vyötä, ja itseasiassa kuullutkin kahdensuuntaisia komentteja sen käytöstä. Toiset sanovat että ehdoton suoja ja tuki selälle, ja toiset sitten, että inaktivoivat keskivartalon syviä lihaksia. Itse olen pitkällisen pohdinnan (ja Bullin kanssa keskusteltuani) tullut siihen tulokseen, että taidan sen kuitenkin hankkia, mutta käyttää sitä vain siinä osassa treenejä, missä katson sen käytön aiheelliseksi. Vähän niin kuin vetoremmienkin kanssa, käytän niitä pääasiassa mavessa, jotta saan painoja tankoon enemmän ilman että forkut väsyvät kesken sarjan, mutta esimerkiksi ylätaljan teen ilman, koska ainakin toistaiseksi olen kokenut että en siinä niitä tarvitse. Näin. Eriäviä mielipiteitä perusteluineen otetaan vastaan. :)
Eli toive nro 1. treenivyö. Pinkki.. ;)

Sitten päästäänkin enemmän tänne ei-niin-hyödyllisten juttujen puolelle, nimittäin ne iki-ihanat Body Actionilla kuolaamani BiaBrazilin caprit!!! Oih ja voih, sellaiset kun saisi pinkki-mustina niin olisin kyllä onneni kukkuloilla. :) Eli toive nro 2. BiaBrazilin caprit.

Toinen edes kaukaisesti hyödyllinen ja tarvitsemani asia on kunnollinen treenilaukku. Tällä hetkellä sen virkaa hoitaa todella järkyttävä ja osittain saumoistaan purkaantunut Niken ikivanha putkikassi, jonka pohjalta löytyy milloin mitäkin homehtumasta. NAM. Elättelen toiveita että sen uuden ja hienon kassin kanssa sitten tulisi oltua vähän siivomnin? Ehkä? :) Toive nro 3. treenikassi. Joku kiva ja PINKKI. :D

Minulla on tällä hetkellä YHDET sopivat urheiluliivit olemassa. Yhdet. Ja viidet treenit viikossa. Niitä pyykätäänkin aika usein käsin ja öiseen aikaan että kuivuisivat seuraavaksi päiväksi. Toiset voisivat olla tarpeen. Olen kyllä kovasti pitänyt niistä Shock Absorbereistani mutta Better Bodiesilla olis kivat, sellaset missä on mustaa ja.. Äh, no sitä pinkkiä. Nämä kun kaikki vetäisin päälleni samaan aikaan niin näyttäisin varmaan Miss Piggyn ja Paris Hiltonin risteytykseltä. ..Jaa, oli kai niitä muunkin värisiä... No mutta toive numero 4. urheiluliivit/toppi.

Tiukasti noudatettavan ruokavalioni ja ruokailurytmini vuoksi kannan eväitä mukanani oikeastaan joka paikkaan, niin kouluun, salille, leffateatteriin, että kylään. Näin talviaikaan säilyvyys ei ole niin suuri ongelma, mutta lämpimämmillä keleillä saakin olla melko tarkka, että kuinka kauan sitä rahkaansa haluaa 'lämmittää'. Ja koulussa usein taukojen ollessa lyhyitä pelkästään syömiseenkin, ei kamalasti huvita sen lisäksi lähteä vielä juoksentelemaan ympäri kampusta jääkaapille ja takasin luokkaan, joten ratkaisin asian ostamalla Body Actionilta Frozzy Packin pitämään evääni kylminä. On kyllä ihan paras kaveri nykyään, kulkee mukana joka paikkaan. Tosin koska minulla on niitä tällä hetkellä vain yksi, ja monasti reissaan kotoa kouluun ja suoraan treeneihin, tarvitsisin vielä ainakin toisen, jotta saan kaikki ruokani kätevästi mukaan ilman, että joudun ramppaamaan kotiin välillä hakemaan lisää ruokia. Ei varmaan tarvitse sanoa minkä väriset miellyttää silmää eniten..? :D Eli toive nro 5. lisää FrozzyPackeja.

Toiveet 6-8 voidaankin varmasti laittaa saman perustelun alle, eli lisää kivoja treenivaatteita tänne kiitos! :) Noita Better Bodiesin trikoita olen kuolannut jo monta kuukautta, joko pinkillä raidalla tai sitten hopeisella. Noista shortseista en osannut päättää että kummat olisivat kivemmat, joten pistin sitten molemmat listalle. :) Erityisesti posetreeneihin olisi kiva saada minishortsit, jotta jalan asennot näkyisivät paremmin kuin pitkillä housuilla (koska en todellakaan vielä voi kuvitellakkaan poseeraavani yhteistreeneissä pelkissä pikkuhousuissa).

Siinähän niitä haaveilun kohteita kerrakseen, onkos teillä jotakin tarpeellista tai ei-niin-tarpeellista hankintalistalla juuri nyt, mitä? :)

Ps. Kuvat lainattu Body Actionin nettisivuilta www.geevoima.fi





lauantai 19. tammikuuta 2013

PT-päivän antia ja tämän viikon fiiliksiä.

Tänään oli tosiaan Fitfarmin pt-päivä jota olen odotellut kuin kuuta nousevaa. :) Tämä viikko on muutenkin treenattu aivan sata lasissa, melkein kaikki treenit olen päässyt tekemään treenikaverin kanssa, joten luonnollisesti se on lisännyt tehoja kun sarjat saadaan vietyä aivan loppuun saakka. :)

Viikon tietysti kruunasi tämänpäiväisen pt-päivän Harrin vetämä jalkatreeni, jonka suoritettiin parin kanssa ja kukapa muukaan kuin Body Gossip-blogin ihana Lindahan se minun parinani oli. Olemme jonkin verran treenailleet muutenkin yhdessä ja hän on kyllä aivan huippua treeniseuraa! :)
Treeniimme tänään kuului mm. hackia, etukyykkyjä lankulta smithissä, polven ojennusta, prässiä, bulgarialaista askelkyykkyä, maastavetoa suorin jaloin ja polven koukistusta maaten. Melkoisen tehokasta, sanoisin. Huomenna vielä rappusiin ja viikko onkin taputeltu.

Tarkoitus olisi mennä vielä ensi viikko täysillä ja sitten lepäillä seuraava lihashuollon merkeissä. Tavallaan (ainakin vielä) tuntuu, että haluaisin siirtää lepoviikkoa hiukan eteenpäin, mikäli tämä tämähetkinen draivi pysyy päällä. Fiilis ja motivaatio on ollut lähiaikoina aivan huipussaan ja se on vaikuttanut treeneihin todella positiivisesti. Vielä kun saisi tuon pose-puolen kuntoon, niin ehkä se tästä pikkuhiljaa. :)

Tässä vielä muutamia kuvia tämänpäiväisestä, jotka ihana tiimiläisemme kuvasi ja luovutti käyttöömme.

Mahtava viikonloppua kaikille! :)







perjantai 11. tammikuuta 2013

Eilen oli tasan 7kk kisoihin.

..Alkaa pikkuhiljaa tämä kisoihin menokin konkretisoitumaan. Niin hassulta kun se kuulostaakin, niin viime vuoden puolella (olkoonkin, että vuotta oli alle kuukausi jäljellä) ajattelin kisojen häämöttävän jossakin kaukaisessa tulevaisuudessa 'ensi vuoden puolella' ja mitään kiirettä ei ollut. No, nyt vuoden vaihduttua ja sivusta osan tiimiläistemme dieettejä ja kevään kisoihin valmistautumista seuranneena on pikkuhiljaa itsellekin alkanut valkenemaan että jaa, kohtahan se on itselläkin edessä!

Tammikuun aikana pitää myös kaikkien vuonna 2013 kisalavoille halajavien maksaa lisenssit, ja tätä maksaessani aiemmin tällä viikolla sain ihan mukavan kisastressinkin kehiteltyä itselleni. Mikäs sen viksumpaa. :D Stressi lähinnä aiheutui tämän hetkisestä kunnostani (erityisesti verratessani sitä muutamaan muun kilpasisareni kuntoon) ja siitä, että aikaa on todella jäljellä enää hieman alle 7kk. Yhden illan kieriskelinkin itsesäälissä kotona ja tottakai lähetin myös sähköpostia Bullille aiheeseen liittyen. No, itsesääli vaihtui seuraavana päivänä riuskaan selkä-pakaratreeniin kun vastaus saapui 'Neiti on nyt sitten vaan hyvä ja keskittyy siihen oman itsensä kehittämiseen, treeniin ja syömiseen ja jättää muiden touhujen kyttäämisen ja turhan stressaamisen sikseen, niin varmasti päästään kisakuntoon syksyksi.' Näinhän se on. Onni on oma fiksu valmentaja. Taidankin tehdä (vähän myöhäiseksi jääneen) uuden vuoden lupauksen aiheeseen liittyen. :)

Ja onhan tämä kisahössötys pääasiassa pelkkää hauskaa puuhaa, erityisesti biksujen, kenkien yms tuunausten suunnittelu (treenien lisäksi)!
Itse varasinkin biksuajan huhtikuulle, ja kengät laitoin toissapäivänä tilaukseen jagerstore.co.uk-sivustolta. Myös meikkiä ja tukkaa olemme vähän jo suunnitelleet iki-ihanan ystäväni ja tulevan kisahuoltajani, K:n kanssa. Jahka bikinieni lopullinen väri selviää (lue: lopetan älyttömän vekslaamisen kahden eri värivaihtoehdon välillä), niin päästään siinäkin hommassa eteenpäin. :)

Treenit ovat kulkeneet pääasiassa loistavasti, motivaatio sen kun kasvaa kun kroppa muuttuu. Kävin myös edellisviikolla kokeilemassa salitreeniä tyhjällä vatsalla ja sekin kulki yllätyksekseni oikein mukavasti. Toisinaan hyvääkin vaihtelua ja aamuisin saa melko rauhassa treenailla. Ainakin sillä salilla missä vielä tämän kuun käyn, ovat nämä uuden vuoden lupaus-treenaajat valloittaneet melkeinpä kaiken tilan klo 16-20. No, pääasia että ihmiset liikkuvat, vaikka toisinaan se tuntuukin turhauttavalle käyttää aikaa salilla siihen odotteluun.

Tässä vielä muutama kuva loppuun, ekassa tilaamani kisakengät ja muuta fiilistelyä ja myöskin tämän hetkistä kuntoa (otettu eilen). Rehellisyyden nimissä täytyy tunnustaa että kuvat siksi lopussa ja ilman kuvatekstejä, koska puhelimella blogatessani en osaa niitä tekstin keskelle sijoittaa enkä niitä kuvatekstejäkään niihin asetella.

Mukavaa viikonloppua! :)