tiistai 29. huhtikuuta 2014

Dieettiviikko 2.

Ajattelin nyt kokeilla tällästä kerran viikossa-tyyppistä postaustahtia, niin pysyisi itsekin hiukkasen perässä että mitäs kaikkea sitä näillä dieetin viikoilla on ehtinyt tapahtumaan.

Tosiaan siis piti tätä kirjoitella jo sunnuntaina, mutta kouluhommien ja muiden kiireiden vuoksi vähäsen venähti tämäkin. No, asiaan.

Maanataina vietin vielä kokonaista lepopäivää ja tiistaina aloitin aamuni normaalisti aamulenkillä ja aikaisesta lenkkeilyajastani johtuen pääsinkin ihailemaan auringonnousua! Siitä ei taidakkaan aamuherätys enää parantua. :)

Näsijärvi aamutuimaan.

Koulun jälkeen iltapäivästä kävin vielä jumppailemassa etureidet ja pohkeet. Olen joka kerta aivan kuollut tuon etureisitreenin jäljiltä ja se tuntuukin olevan viikon rankin treeni, vaikka ensimmäisenä treenikierrossani onkin. Sinänsä hyvä, sillä kehitettävää näissä etureisissä riittää! Koitin myös poseerata hiukan treenin päätteeksi, mutta eihän siitä mitään enää niillä makaroonijaloilla tullut! :)

Keskiviikkona aamulenkin jälkeen koulussa teimme toisillemme terveyskuntotestausta ja omaksi yllätyksekseni sainkin todella hyvät tulokset niin liikkuvuudesta, tasapainosta, lihasvoimasta sekä nopeudesta. Ilmeisesti punttitreeni kuitenkin kannattaa. :) Iltapäivällä treenailin olkapäät, ojentajat ja hauikset, mutta treeni tuntui jotekin hiukan jähmeälle ja kroppa väsyneelle. Vähentelin sitten painoja ja koitin keskittyä paremmin tuntumaan.

Torstaina treenasin takareidet ja pitkän yöunen jälkeen tuntui taas treenikin kulkevan paremmin, ja sain todella hyvän tuntuman takareisiini. Helposti kun tuntuu että kaikki jalkaliikkeet menevät pakaran puolelle. Kokeilin myös tehdä reiden koukistuksia yksi jalka kerrallaan ja se tuntui erittäin toimivalle ratkaisulle, varsinkin kun tuo oikea jalka on minulla se domivoiva ja sillä sitten tulee tehtyä herkästi enemmän kuin vasemmalla.

Aamulenkki fiiliksiä.

Perjantai olikin lepoa pitkän työpäivän vuoksi ja lauantaina aamulenkkini jälkeen lähdimme mieheni kanssa Helsinkiin pikkuveljeni syntymäpäiville. Täytyy kyllä taas kerran kiittää ihanaa perhettäni ymmärryksestä, sillä muiden syödessä kakkua kaivoin omat eväät esiin eikä kukaan ollut tästä moksiskaan, läinnä kyselivät että milloin seuraavat kisat ovat. <3

Koska emme olisi enää juhlien jälkeen ehtineet takaisin Tampereelle treenaamaan, niin päätimme käydä Mayor's Gymillä Ruoholahdessa. Joonas ei täällä ollut aiemmin käynytkään, joten hauska pieni "kulttuurimatka" Helsingin parhaalle salille tuli samalla tehtyä. Vuorossa oli selkä-rintatreeni ja meni kyllä todella hyvin perille. Innostuin vielä reenin lopussa hiukan penkkaamaankin, mutta jätän nyt säälittävät kilomäärät niiden vähäsyyden vuoksi kertomatta. :)

Selekää Meijerillä.

Sunnuntaina tein koko kropan koontitreenini Nokian Liikuntamaailmassa ja vaikka hiki lensi ja treeni tuntui sujuvan suht hyvin, olo oli koko treenin ajan hieman heikohko ja rautakin tuntui painavan tavallista enemmän. Syy selvisikin sitten seuraavana yönä kun heräsin puoli kolme hiestä märkänä kamalaan korvasärkyyn ja kuumeiseen oloon. Nyt sitten ollaankin antibioottikuurilla ja koitetaan levätä pöpöä pois mahdollisimman nopeasti. Onnekseni ruokahaluni ei katoa mihinkään, joten kaikki omat ruuat on menneet kiltisti alas korvakivusta huolimatta. :) Lääkäri lupasi että aamuaerobisille pääsen loppuviikosta, mutta salitreenistä on kielto ensi viikkoon saakka. Tietenkin harmittaa, mutta eipä se auta kun parannella rauhassa. Ja onneksi tuli nyt näin alkudieetistä, eikä sitten viikkoa ennen kisoja, niinkuin viime vuonna. :)



Toivottelen täältä sängynpohjalta kaikille oikein mukavaa viikkoa!

M

lauantai 19. huhtikuuta 2014

Dieettiviikko 1.

Ensimmäinen dieettiviikko melkein takana ja monen monta edessä. 
Eihän tämä nyt tietenkään vielä dieetille tunnu, mitä nyt hiukan hiilihydraatteja vasta vähennettiin ja aamuaerobisiakin minulla on toistaiseksi vain neljänä aamuna. Itse tosin nautin näistä aamulenkeistäni suunnattomasti, ja päiväkin käynnistyy ihan eri tavalla pienen happihyppelyn jälkeen.  


Oli varmasti ohikulkijoilla hauskaa tänä aamuna, kun rämmin pusikoissa kuvailemassa leskenlehtiä. :D

Sain myös täysin uusitun treeniohjelman ja kyllä sen tosiaan tuntee näin loppuviikosta, kun joka lihasta kolottaa. Uusi ohjelmani on edelleen viisijakoinen, tosin jalkoja on "enää" kahtena päivänä aiemman kolmen sijaan ja ohjelman rakennekin muuttui enemmän volyymitreeni-tyyppiseksi.  


Pakollinen sali-selfie. :)

Muutoin paluu arkeen ja opiskelujen pariin harjoittelun päätyttyä on sujunut yllättävän kivuttomasti, erityisesti pääsiäislomien osuttua heti ensimmäiselle kouluviikolle. Vapaiden kunniaksi kävimmekin mieheni kanssa tänään Hämeenlinnassa, Sportti-Mekalla Toni Rämöä tervehtimässä ja testaamassa vihdoin Sportti-Mekan saliakin. 


Joonas ojentajien kimpussa Sportti-Mekalla. 


Itse kävin myös ensimmäistä kertaa tutustumassa Sportti-Mekan varastoon ja olihan siellä vaikka ja mitä! Valikoimassa on suosimani Scitecin lisäksi myös ainakin Fastin, Mannisen, Vit.O.Bestin, CocoVin sekä Pharma Firstin tuotteita, joten ainakaan valikoiman laajuudesta ei luulisi jäävän kiinni. Yritin kuitenkin pitää pään kylmänä tuotteita valitessani että mahtuisivat auton perään. Isolaatti-pönton kanssa kävi ehkä pienoinen ylilyönti, mutta eipähän lopu hetkeen kesken. :)

Kiitokset taas Sportti-Mekalle ja Toni Rämölle huikeista tuotteista ja hyvästä palvelusta!

Kisadieetin alkamisen kunniaksi ilmoittauduin myös toukokuun lopulla Spartan Gearin järjestämälle WBPF fitness-kisaaja Gabriella Bankutin leirille, joka pidetään Spartan Sport Centerillä Turussa. Itse olen ihaillut Gabriellaa jo pidemmän aikaa Instagramissa, joten olen aivan innoissani leiristä! Poseerausten lisäksi ohjelmaan kuuluu toiminnallista treeniä sekä Gabriellan oma vatsajumppa, minkä täytyy olla todella tehokas, ainakin jos hänen omia vatsalihaksiaan katsoo. :) 

Leirille oli vielä ainakin päivällä hiukan tilaa, joten kannattaa heti varata oma paikkansa mikäli leirille tahtoo mukaan. Tämä myydään ihan varmasti pian loppuun.


Huomenna viettelenkin lepopäivää ja latailen akkuja seuraavaa viikkoa varten. 

Oikein mukavaa viikonloppua kaikille! :)



maanantai 14. huhtikuuta 2014

Fitness Classic-hulinoita.

Olipahan viikonloppu! Vaikka en itse ollutkaan kilpailemassa, olin aivan rättipoikki sunnuntai-iltana kun pääsin viimein takaisin Tampereelle. Osittain johtui tosin varmasti myös perjantaina päättyneestä tiukemmasta koulujaksosta, mutta pääasiassa uskallampa väittää väsymyksen johtuneen jännittävistä kisoista. 

Bikini Fitness -163cm

Viikonlopun vietto alkoi tosin hieman epä-urheilullisissa merkeissä, sillä mieheni täytti vuosia ja koska minunkin dieettini alkoi tänään, niin päätimme käydä ulkona syömässä viimeistä kertaa yhdessä tänä keväänä. Alunperin suunnittelinme menevämme The Grilliin, mutta lopulta päädyimme kuitenkin Gringos Locosiin Kehräsaareen sillä perusteella että pihviä voi syödä dieetilläkin mutta hampurilaisia ei. :) 


Lauantaina lähdin junalla sitten kohti Helsinkiä ja Fitness Classicia, jossa huolsin Kimmo Raution teamin Dream Fit Squadin upeat junnutytöt Sofian, Pauliinan ja Salla-Marian. Oli todella mukavaa taas päästä fiilistelemään kisahumua ja ihailemaan kauniita viimeisteltyjä fysiikoita katsomoa lähempää. Paikkana Kulttuuritalonhan on minulle jo ennestään tuttu, kun viime vuonna olin Vasankarin Essin huoltajana. 

Hiukan oli itsellä valkoinen olo tuossa porukassa, heh!

Lauantai-iltana olin suunnitellut repöiseväni ja lähteväni ihan baariin saakka, mutta väsymys vei voiton ja olin sängyssä jo yhden maissa. Sinänsä hyvä, niin sunnuntaina jaksoin sitten pirteänä pikkusiskoni kanssa katsella kisoja. Olivat muuten ensimmäiset bodykisat, joita pääsin seuraamaan ihan katsomoon saakka, heh. 

Siskon kanssa katsomossa jännäämässä.

Itse jännitin kovasti hyvän ystäväni Krista Seunan puolesta, mutta hienosti hän sijoittui kolmanneksi keskipitkässä sarjassa. Muutenkin taso oli mielestäni erityisesti lyhyessä- sekä keskipitkässä bikinisarjassa todella hyvä. Lihasta löytyi ja kireystaso oli hyvä. Myös esiintyminen oli suurella osalla todella loppuun saakka hiottua ja stailaus onnistunutta. Pitääkin itse taas ryhdistäytyä poseeraus-hajoittelun suhteen mikäli haluaa lavalle kivuta syksyllä. 

Upea Krista ennen kisaa.

Kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut viikonloppu ja hieno offikauden lopetus. Tästä on hyvä ammentaa paljon motivaatiota tänään alkaneelle omallekin dieetille. :) 

sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Offikauden viimeisiä päiviä.

Niin sekin offikausi tuli ja meni. Vaikka aika tuntuu menneen todella nopeasti, niin on tähänkin offiin mahtunut ihan kiitettävä määrä treeniä ja toivottavasti sitä kautta myös kehittymistä. Viikon päästä maanantaina alkaa uusi kisadieetti ja toivon mukaan jo kuukauden-parin päästä tämän talven työtä pääsisi ihailemaan, jahka se tuolta offikunnon alta kuoriutuu esiin.

Viime viikon keskiviikkona vietin oikeaa prinsessa-päivää FitBody-lehden kuvauksen myötä, jota varten ihana Prime Beauty & Designin Ulla-Riitta "Umppu" Koskinen meikkasi ja laittoi hiukseni. 



Primessä ennen Umpun taikatemppuja.

Olen itse maailman laiskin tukan- ja meikinlaittaja, ja erityisesti ripsipidennysteni myötä olen laiskistunut entisestään, joten Umppu kyllä pelasti nämä kuvaukset osaltani täysin. En esittänyt mitään toiveita lookkini suhteen, mutta ilmeisesti loistavien meikkaus- ja kampaustaitojen lisäksi Umppu osaa myös lukea ajatuksia, sillä en olisi voinut olla lopputulokseen tyytyväisempi! :)




Ja taikatemppujen jälkeen! :) Suurkiitos Umppu! <3

Kuvaajana toimi Petri Mast, joka olikin minulle aivan uusi tuttavuus. Pidin kovasti hänen tyylistään ja työskentelytavastaan ja varmasti sitten kun dieettini etenee, menen hänelle ihan siviilissäkin kuvattavaksi. 




Petri Mast Photographyn fb-sivu löytyy täältä.

Iki-ihanat kuvausvaatteet sain suoraan Better Bodiesilta Ruotsista, ja erittäin suuret ja lämpimät kiitokset lähetänkin Swedish Fitnekselle tästä hyvästä! 



FitBodyn nettisivuille pääset tästä.

Itse pukeudun suurimman osan ajastani pelkästään treenivaatteisiin, ja arvostan Better Bodiesin kauniisti leikattujen vaatteiden hyvää laatua ja kestävyyttä kuin hyvää ulkonäköäkin todella paljon ja siksi suurin osa (treeni)vaatekaappini sisällöstä onkin juuri kyseisen merkkisiä. 



Nämä muutamat kuvat sainkin jo julkaistavaksi blogissa sekä Instagram-tilissäni (minut löytää sieltä nimellä Maiju_Minea) ja loppuja voikin sitten katsella ilmestyvien FitBodyjen sivuilla. :) 



..Ja vähäsen olkapää-jumppaa kuvausten päälle. :)

Ensi viikolla lepäillään ja huolletaan kehoa ennen dieetin aloitusta ja viikonloppuna matkustan helsinkiin ihailemaan kevään kisaajia ja tapaamaan tuttuja Fitness Classicciin. Mahtava viikko siis luvassa. Ja tulkaa toki kaikki tutut ja tuntematomatkin juttusille, mikäli siellä törmätään! :)


Supertsempit siis kaikille kisaajille viimeiseen rutistukseen, kohta pääsette lavalle nauttimaan! Lupaan hurrata katsomon puolelta kaikille teille, olette sen kovan työn jälkeen ansainneet! 

:) 

M