maanantai 26. toukokuuta 2014

Dieettiviikko 6 / Contest prep week 6

Taas on yksi viikko vierähtänyt eteenpäin. Eipä ihan tunnu siltä, että sitä olisi muka jollain kisadieetillä oltu jo kuusi viikkoa! :) 

Reenit ovat onneksi nyt pahimman siitepölyallergian poistuttua kulkeneet todella mukavasti ja aamuaerobisistakin on päässyt nauttimaan aivan eri tavalla kun ei kokoaikaa tarvitse niistää ja aivastella. Kuumuuskaan ei ole haitannut menoa, sillä käyn aamulenkeillä yleensä jo viiden maissa aamulla, jolloin aurinko on vasta noussut eikä ilma ole vielä niin lämmin. 

Aamumaisemaa Näsinjärven rannalta.

Tällä viikolla tein salitreenit hieman poikkeavassa järjestyksessä, jotta pääsimme tekemään osan treeneistä mieheni kanssa yhdessä. Yleensähän nykyään (Lindan muutettua Ouluun) teenkin treenini yksin, mutta toisinaan on mukavaa saada hiukan apuja treenikaverilta ja silloin saa erikoistekniikoitakin, esimerkiksi pakkotoistoja sekä pudotussarjoja paremmin käyttöön. 

Treenasimme siis yhdessä keskiviikkona olkapäät, ojentajat ja hauikset, ja treeni meni jotakuinkin näin:

Pystypunnerrus 3 x 12-15
Vipunostot sivuille taljasta edestä ja takaa 2 x 10
SUPERSARJA:
Vipunostot sivuille 3 x 10
Pystysoutu taljassa 3 x 10-15
SUPERSARJA:
Push Down köydellä taljassa 2 x 15
Hauiskääntö mutkatangolla taljassa 2 x 15
SUPERSARJA:
Push Down tangolla 2 x 15
Hauiskääntö istuen kp 2 x 15 / käsi

Pääasiassahan noudatan toki valmentajani minulle tekemää ohjelmaa, mutta toisinaan on mukava tuoda hiukan vaihtelua treeneihin tekemällä jotakin eri liikkeitä samoille lihasryhmille. :) 

Punanaamainen treenaaja. Onneksi paita sopii kivasti naaman väriin. ;)

Torstaina treenasin itsekseni etureidet ja pohkeet sekä perjantaina selän ja rinnan. Tuntui kyllä kulkevan ihan älyttömän hyvin molempina päivinä ja erityisesti selkä tuntui saaneen osumaa oikein kunnolla kun oli lihakset kipeinä vielä sunnuntainakin. Lauantaina kävin hiukan kevyemmin pumppaillen läpi koko kropan ja sunnuntaina vielä treenailtiin takareidet ja pohkeet taas miehen kanssa yhdessä. 

Prässi leveä 25kg:n nostoilla 4 x 15-20
Reverse Hack kyykky 3 x 10-12
SUPERSARJA:
Reiden koukistus maaten 3 x 10
Reverse Hack sjmv 3 x 10-15
Pohkeet seisten 3 x max 
Pohkeet istuen 2 x max

Vaikka tuo em reisijumppa ei älyttömän pitkä ollutkaan, olin kuitenkin aivan loppu treenin päätteeksi. Intensiteetti oli kuitenkin hyvä ja painoa riittävästi. :) 

Tällä viikolla onkin sitten luvassa hiukan eilaista treeniä Gabriella Bankutin treenileirillä Spartan Sport Centerillä Turussa torstaina ja perjantaina. Tarkoitus olisi myös leirin jälkeen hiukan kuvaillakin Spartan Gearin toiminnallisen harjoittelun välineistöä, joten paljon mukavia juttuja tiedossa! 




Leirille lähtee muutama muukin tuntemani fitnesstyttö ja olen aivan innoissani! Viimeksi kun tarkistin, oli vielä muutama paikka leirille vapaana, joten mikäli tekemisen puutetta löytyy loppuviikosta, niin leirille mars mukaan! Luvassa on niin Gabriellan poseeraustunteja kuin fitnekseen sopivaa toiminnallisempaa treeniä joten varmasti on mielenkiintoiset kaksi päivää tiedossa. 

Nyt palailen vielä hetkeksi tämän lukuvuoden viimeisten koulutehtävien pariin, oikein aurinkoista viikkoa kaikille! :)

So, it has been already six weeks of my contestprep! Sure doesen't feel like it! :) My workouts and cardios have gone better this week, probably because the pollen in the air has reduced. 

This week I did my workouts in a bit different order so I could train together with my bf. Usually I do my workouts alone, but it is nice to have company sometimes and it helps a lot when using different special techniques like drop sets or forced reps. 

So on Wed we did together delts, triceps and biceps. I usually follow my coach's workout plan, but sometimes it feels good to do something else for the same muscle group, like shock treatment. :) 

On Thu, Fri and Sat I did my workouts alone and on Sunday we trained hamstrings, glutes and calves with Joonas again. 

This week I have a bit special programme, because on Thu and Fri I am going to Gabriella Bankuti's fitness camp to Turku, Spartan Sport Center. There's quite a few other fitness girls coming too and I am quite excited about it! 

Last time I checked there was still few places left so if you have free time on Thu and Fri, I really do recommend it to everyone! 

Now I really have to contentrate to the last few school works that I have left before summer holidays. Have a sunny week! :)


sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Dieettiviikot 4 & 5 ja VIHDOIN NIITÄ UUTISIA! / Contestprep weeks number 4 & 5 AND FINALLY SOME BIG NEWS!

Näinhän siinä sitten taas kävi että kiireessä blogi on jäänyt aivan heitteille! No mutta kiritäänpä taas ajan tasalle. 

Neljäs dieettiviikko käynnistyi reippaasti aikaisen aamulenkin ja olkapää-ojentaja-hauis-treenin avulla. Ja vaikka tarkoitus olikin vielä treenailla kevyemmin ja kroppaa kuunnellen, lipsahti treeni kuitenkin hieman rankemmaksi kuin piti. Hiki lensi ja nautin älyttömästi kovemmasta treenistä! Olo oli myös sen verran hyvä vielä illalla, että päätin jatkaa samaa rataa niin tiistaina selkätreenin ja keskiviikkona takareisien parissa aamulenkkejä unohtamatta. 

Aamulenkkien tärkeimmät / Morning Cardio essentials :)

Torstaina treenasimme mieheni kanssa yhdessä etureidet ja perjantaina tein vielä kropan koontitreenini lävitse. Lauantaina kävin ensimmäisessä välitsekissä Bullin ja Harrin luona Fitfarmin toimistolla, ja dieettiohjeeni saivatkin hieman muutosta. 

Noudatan siis edelleen ns. kalorinvaihtelu-ruokavaliota, jossa syön kaksi päivää korkeammilla plussakaloreilla ja kaksi miinuskaloreilla. Tämä on sopinut kropalleni ja aineenvaihdunnalleni sen verran hyvin, että päätimme jakaa dieetillä samaa rataa ja nyt valmentajani vähensikin miinuspäiviltä kaikki hiilarit pois  plussapäivien pysyessä samoina. Sain myös yhden aamulenkin lisää, eli nyt niitä on se viisi per viikko, mikä sopii minulle oikein hyvin. :) 

Miinuspäivän lounasta / Low carbdays lunch

Dieettiviikko numero 5 alkoi uusien ohjeiden kanssa miinuspäivillä ja kyllä täytyy sanoa, että on sitä jo hiukan nälkäinen. Myös siitepölyallergiani vaivasi edellistä viikkoa enemmän ja aamuaerobiset tuntuivat tavallisesta poiketen hieman epämiellyttäville kaiken aivastelun ja niistämisen vuoksi. 

Olkapääreeniä / Killing delts 

Tiistaina kävin vielä salilla tappelemassa treenin läpi, mutta keskiviikkona minun oli aamuaerobisen jälkeen pakko luovuttaa ja levätä, sillä allergia tuntui menneen keuhkoihini melko pahasti ja yskä vaivasi kamalan nuhan lisäksi. 
Lepäsin myös torstain ja kun oloni alkoi tuntumaan hiukan inhimillisemmälle perjantaina, päätin varovaisesti lähteä aamulenkille. Onnekseni oli sadellut muutamana päivänä, joten ilma tuntui raikkaamalle ja olo pysyi hyvänä koko lenkin ajan ja myös salilla tekemäni jalkatreenin jälkeen olo oli hyvä. Tästä jatkoinkin team Fitfarmin ihanan poseerausvalmentajan Sirpa Lauttaanahon poseeraustunnille, jossa hioimme lineup-asentojani sekä uusimme t-kävelyni kokonaan. Olen nyt hurjan tyytyväinen siihen, vaikka uuden opettelu vaatiikin hieman päänvaivaa. 
Sirpalta jatkoin vielä luottohierojani Jukka Räsäsen käsittelyyn, jossa kävimme jumiutuneen yläkroppani kimppuun. 

Selkä oli käsittelystä sen verran arka vielä seuraavanakin päivänä, että päätin treenata teamimme pt-päivässä käsiä. Ihanat pt:mme Kille Kujala ja Joonas Haapasaari sekä Mikko Korpeinen vetivät aivan älyttömän hyvän treenin ryhmällemme ja loppupäivä menikin post-workout-koomassa. Olimme sopineet mieheni kanssa että vietämme rauhallista viikonloppua mökkeillen, joten grillaamista ihmeellisempää ohjelmaa ei onneksi ollutkaan tiedossa. :) 



Sunnuntaina kävin vielä tekemässä viikon viidennen aamuaerobisen ihanissa metsämaisemissa ja hetken ehdimme ottaa jopa aurinkoakin ennen salitreeniä. Vuorossa oli vihdoin se selkätreeni ja vaikka minun täytyykin aina keskittyä todella paljon saadakseni kunnon tuntuman selälle, niin tämä kyllä osui ja upposi! Alkuviikon liikkumiseni onkin ollut melko koomista katsottavaa, kun selkälihat ovat olleet sen verran arkoina. :)

Selekäreeniä / Back workout

MUTTA NYT VIHDOIN JÄNNITTÄVIIN NIIHIN UUTISIINI! 
Olen saanut uskomattoman hienon tilaisuuden solmia yhteistyösopimuksen Swedish Fitness Ab:n ja sitä kautta Better Bodies-vaatemerkin kanssa. Sen lisäksi, että saan suuren kunnian edustaa heidän loistavaa vaatemerkkiään, pääsen osaksi heidän toinen toistaan upeammista urheilijoista koostuvaa tiimiä. Kilpailen siis tänä vuonna Team Better Bodiesin nimen alla, vaikka edelleenkin valmennuksestani vastaakin Jari "Bull" Mentula ja Team Fitfarm. Jatkan myös edelleen entisten niin ikään loistavien yhteistyökumppaneideni eli Sportti-Mekan, ZeroPoint Compressionin sekä Spartan Gearin kanssa ja innolla odotan, mitä kaikkea tämä uusin yhteistyökuvioni tuo tullessaan. :) 


Aamulenkkimaisemaa / Morning cardio view

So I have been so busy, that I have completely forgot to update my blog. :/ But let's do a quick catch up now! 

My fourth contest prep week started with an early morning cardio and a delts workout. The plan was to do quite light, experimental workout to see how my body reacts after the last week's illness, but in the end it actually turned out to be quite hard and effective. Oh well, I felt good afterwards so it probably was only good for me. 

Tuesday and Wednesday went similarly, and it felt so good to be able to workout properly again. On Thursday we did quads together with my bf and on Friday I finished up my workout week with a very good whole body workout. On Saturday I had my this year's contest prep's first condition check with my coaches Jari "Bull" Mentula and Harri Forsberg. They changed my meal plan a bit and increased one more morning cardio for me. 
As you might remember I follow this calorie variating mealplan, where I eat two days in a row either with lower calories or a lot higher. Now my low days have no carbs at all and the high days stayed the same. 

Contest prep week number 5 started with my new low calorie days and I have to admit that I was sooo hungry! :) Also my pollen allergie had gone a bit worse, so my morning cardios, which I usually love, felt a bit uncomfortable because all the sneezing and coughing. Despite my allergies, I did my workouts on Monday and Tuesday normally, but then I had to rest for two days because I had so bad cough and my lungs felt quite horrible. 

Luckily it rained a bit on Thursday and Friday so I was back doing morning cardios on Friday morning. I also did a leg workout later that day and had a posing class with our team's posing coach Sirpa Lauttaanaho. We did a bit of touch ups to my line up poses and changed my t-walk completely. I am very happy with the new one even tho it takes a bit time to learn it well enough. After the posing class I went to have a back massage which I think I haven't had since last January. 

Probably because of that my back was so sore the next day, and I had to train only arms instead of back in our team day. It didin't bother me at all, because the workout our personal trainers Kille Kujala, Joonas Haapasaari and Mikko Korpeinen made us do, was soooo good. 

The rest of the day went by in my bf's summer cottage just relaxing and enjoying the sunny weather. 
On Sunday I did my weeks last morning cardio in the beautiful country side and later that day we went to the gym for a back workout. I have always had a bit of problems to get a good feeling to my back muscles during a back workout but this time it really went where it was suppose to. :) 

BUT NOW THE BIG NEWS! I have been given a great opportunity to do a collaboration with Swedish Fitness Ab and Better Bodies clothing line. I have the honour to represent their gorgeous clothes and also be a part of their amazing group of atheletes of Team Better Bodies. So this year I will compete under their team, even though Jari "Bull" Mentula will stay as my coach and I will still be a part of Team Fitfarm. I also keep collaborating with my great old sponsors Sportti-Mekka, Zeropoint Compression and Spartan Gear. 
I am super excited of this amazing opportunity and really looking forward to see all the things this new collaboration of mine will bring with it.

Oikein mukavaa viikkoa toivotellen, 
/ Have a really good week y'all!

Maiju

perjantai 2. toukokuuta 2014

Dieettiviikko 3 / Contest prep week number 3

Niinhän se korvatulehdus sitten kaatoi minut sängynpohjalle melkeinpä koko viikoksi. Maanantaista torstaihin oikeastaan vain nukuin ja söin. Hiukan koitin makaamisesta jumiutuneita lihaksiani venytellä auki loppuviikosta, mutta muuten viikko menikin vaakatasossa oleillen. 

Suurkiitos miehelleni, joka kokkasi alkuviikon ruokani, sillä siinä olotilassa en todellakaan olisi jaksanut hääräillä keittiössä, vaan olisin luultavasti juonut pelkkää protskudrinkkiä aterioiden tilalla. 

Perjantaina uskaltauduin jo varovaiselle kävelylle kauppaan ja takaisin ja lauantaina kävin tekemässä salin crossarilla kevyen 30 minuutin aamu-aerobisen. Fiilis oli jälkikäteen hyvä ja sykkeetkin pysyivät koko harjoituksen ajan 120-130 kieppeillä, joten sunnuntaina ajattelin kokeilla ihan kunnon hikilenkkiä ja kevyttä salia. 

On muuten maailman toiseksi paras keksintö sitten Stairmasterin. <3

Paino on onneksi jatkanut vähäisestä treenistä huolimatta laskuaan, vaikka luulinkin sen tyssänneen heti alkuunsa. Pyysinkin valmentajaltani Bullilta alkuviikosta että saisin vähentää ruokia sairausajan levon vuoksi, mutta ilmeisesti hän tiesi paremmin koska kielsi tämän silloin jyrkästi. :) 

Pikkuhiljaa ne vatsapalikatkin yrittävät kaivautua esille.

Mitä muuten ruokiini tulee, olen aivan innoissani taas kaivanut viime dieetin parhaan ystäväni, eli blenderin esille ja aamupuurot ovatkin menneet smoothieina alas lähipäivinä ja niin välipalalla kuin iltapalalla olen syönyt hyvin sekoitettua proteiinilettua. :) 
Letun ohjetta tosin muutin hieman huomattuani saavani iho-oireita steviasta, ja nyt lettuni sisältää enää proteiinijauhetta, valkuaista sekä lirauksen maitoa.

Dieettikamu hommissa. 

Alkavalla viikolla olisi sitten tarkoitus palata taas normaaliin treenirytmiin ja arkeen. Hyvä niin, sillä vaikka sitä extralepoa toisinaan kaipaileekin, alkaa tällainen viikon makaaminen kyllä käymään päähän. Kouluakin olisi jäljellä enää muutama hassu viikko, joten nyt fokusta myös siihen suuntaan ja kaikki ilo irti näistä dieetin ekoista, todella helpoista viikoista, että kehtaa kesällä sanoa oppineensakin koulussa jotain. :)

Ensi viikolla muuten pääsen vihdoin kertomaan teille niitä jänniä uutisia, mitä olen odotellut tässä viimeiset pari viikkoa! ;)

-M

So, I am trying out this thing, that I write a small summary in the end of every blogpost in english to help foreign readers to understand my blog. :) 
So, my dietweek number 3 didn't go as I planned. I had an earinfection and fever and most of the week I was just lying in bed and sleeping. 

Despite the fact that I didin't do much this week, I was happy to notice that my weight has kept decreasing, which I highly doubted at first. 
In the beginning of the week I actually asked my coach IFBB Pro Jari "Bull" Mentula that if I could leave some carbs out from my mealplan, because I was sick and couldn't excercise, but he denied it. Once again he knew what he was doing. :) 

On Saturday I finally felt a bit better, so I got up and did a very light 30 mins morning cardio at the gym. My HR stayed quite well beetween 120-130 and I felt really good afterwards, so on Sunday I am planning to try also a light upper body workout and hopefully next week I can carry on with my usual training routines again. 

Also next week I can finally tell you guys some pretty exciting news that I have been waiting for past few weeks! ;)