maanantai 23. syyskuuta 2013

Kahvakuulailua.

Kuten edellisessä postauksessa kirjoitin, vietin viikonlopun Turussa Spartan Gearin järjestämällä kahvakuulaohjaaja level 1-kurssilla. Ihan yksin en bodylajeja joutunut edustamaan, sillä upea energiapakkaus ja fitnesskisaaja Eveliina Tistelgren oli myös samaisella kurssilla kanssani. 

Muistiinpanoja.

Saavuimme perjantai-iltana Turkuun, jossa yövyimme ihanan tiimikaverini Dean luona. Jotta reissu ei olisi alkanut täysin kommelluksitta, olimme molemmat Eevskun kanssa unohtaneet makuupussit matkasta ja reissun alkajaisiksi saimmekin hetken aikaa säätää petivaatteita ja nukkumapaikkoja itsellemme. :D
Lopulta pienen kaappien kaivelun ja ympäri Turkua soittelun jälkeen kuitenkin saimme kasaan muutaman peiton ja ohuen patjan. Loppuilta menikin sitten bodyjuttujen merkeissä, mitäs muutakaan sitä voi kolmelta fitnesstytöltä odottaa? :)

Lauantai-aamu starttasi kello 9.00 Spartan Sport Centerillä pienen kurssiohjelman briiffin ja esittäytymisten kera. Siitä jatkoimme kahvakuulan perustekniikoiden pariin ja ohjasimme pienryhmissä myös erilaisia harjoitteitakin toisillemme. Itse kun olen aina ollut huono rymänvetäjä verrattuna yksilöohjaukseen, niin tämä harjoitus oli minulle enemmän kuin hyväksi. 

Keskittyy, keskittyy.. 

Lounastauon jälkeen siirryimme ulos urheilukentälle tekemään kahvakuulan heitto- ja jonglöörausharjoituksia, sekä lopuksi vielä kahvakuulan kuljetusharjoituksen kentän päästä päähän pareittain vuorotellen juosten ja heittäen kuulaa eri tekniikoilla. 

Lonkkaheitto ja molemmilla jalassa Zeropoint Compressionin säärystimet. Pelastivat ainakin minun jalkojeni palautumisen viikonloppuna. <3

Pelkästään jo ulkotreeni oli ainakin minulle elämys, sillä normitreenini teen luonnollisesti sisällä kuntosalilla. Myös kahvakuulaharjoittelun uskomaton monipuolisuus yllätti, sillä kosketukseni kahvakuulailun maailmaan on ollut hyvin vähäistä tähän saakka ja rajautunut lähinnä perus ryhmäliikuntatunteihin. Nyt haaveilenkin jo uudesta ulkotreenistä ihan itsenäisesti kahvakuulan kanssa, jahka nuo sykkeeni palaavat normitasoille. 

Heittotekniikoissa on vielä HIUKAN hiottavaa. ;)

Päivän päätteeksi kirjoittelin vielä ylös hiukan eri harjoituksia, venyttelin ja putkirullailin ja sitten menimme ajoissa nukkumaan, jotta olisimme sunnuntain koulutuspäivänä skarppeina. 

Sunnuntaina aloitimme heti aamusta kehonhallinta- ja liikkuvuusharjoituksilla, joista jatkoimme taas ohjausharjoituksiin. Hiki tuli ihan huomaamatta, kun sai keskittyä uusien tekniikoiden omaksumiseen. 


Tuulimylly.

Iltapäivällä teimme vielä tekniikka- ja tabata-tyyppisiä harjoittelua ja pienen yhteenvedon jälkeen kurssi olikin taputeltu. Opin todella paljon uutta, ja uskon näistä opeista olevan paljon hyötyä sekä omassa harjoittelussani, että työssäni asiakkaideni kanssa vastaisuudessa. 


Kahden kuulan harjoituksia.

Tästä innostuneena katselinkin jo muuta Spartan Gearin kurssitarjontaa ja kovasti kiinnostuin ensi kuussa järjestettävästä toiminnallisen harjoittelun kurssista. Jos vaan aikatauluni antavat periksi, niin ehkäpä..? :) 


www.spartan.fi

Suurkiitokset vielä Spartan Gearille ja Antti Nurmelle erittäin informatiivisesta ja hikisestä viikonlopusta kahvakuulan parissa! 

Kuva: Anna-Kaisa Kivikoski

4 kommenttia:

 1. Voi kiva kun olit postannut :) onko sulla opintolaina otettu vai miten pystyt tuota fitnesselämää koulun ohella harrastamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Käyn opiskelun ohella töissä. :) Kiva kuulla, että joku näitä minunkin höpinöitä jaksaa lukea. :)

   Poista
 2. Upee Maijju! ^^ Mää käyn täällä lähes joka päivä myös kattoo ookko kirjottanu mitään!;)

  VastaaPoista
 3. Tiesitkö että Bulli sanoo valmennettaviaan näin /on sanonut: "kehunnniitä vAa siks että ne maksaa ittensä kipeeks siitä hahah"

  VastaaPoista

Kiitos, kun piristit päivääni kommentillasi! :) En kuitenkaan käsittele henkilökohtaista elämääni kommenttiboksissa, joten mikäli tarvetta ilmenee kysellä jotakin siihen liittyvää, laitathan minulle ennemmin sähköpostia osoitteeseen starsinhereyesblog@gmail.com kiitos! :)