tiistai 24. kesäkuuta 2014

Dieettiviikot 10 & 11 / Contest prep weeks 10 & 11

Jatketaan tätä päivittämättä olevien viikkojen kiinniottoa. Eli postataas nyt viikot 10 ja 11 samalla kertaa. :)

Kymppiviikon alun olin vielä Helsingissä töissä, ja aamuisten Töölönlahden aerobisten lisäksi kävin treenaamassa missäs muuallakaan kuin Mayor'silla Ruoholahdessa. Teinpä jopa niinkin "bodarimaisen" treenin maanantaina kuin rinta-hauis-pohkeet ja kiitos hyvän treeniseurani, se todella osui ja upposi! Rintaahan en kamalan montaa liikettä ole oikeastaan koskaan treenannut, ja nyt tämä erikoistekniikoiden täyteinen rintatreeni oli kunnon shokkihoitoa kropalle. Sain myös ehkä ensimmäistä kertaa eläessäni kunnon tuntuman kyseiseen lihasryhmään. Offilla lupaan tehdä kunnon ryhtiliikkeen ja aloittaa kunnon rintatreenit!


Keskiviikkona vihdoin työkiertue oli lopullisesti ohitse ja pääsin kotiin. Junasta suorilta salille Nokialle kunnon olkapäätreenin kimppuun. Tai näin ainakin olin sen päässäni suunnitellut. Alkuviikon lyhyet yöunet ilmeisesti vaikuttivat (tai ainakaan en suostu vielä myöntämään että dieetti purisi jaksamiseen), mutta harvemmin sitä tulee itkettyä ainakaan kamalan paljoa treenin aikana. Olin myös koko treenin ajan aivan umpijäässä ja vaikka lämmittelin mielestäni kunnolla, en saanut sitä kunnon "treenifiilistä" päälle laisinkaan tai edes riisuttua jotakin kolmesta päälläni olleessa paidasta. Jokainen toisto tuntui alusta saakka todella vastenmieliselle ja fiilis oli aivan maassa treenin alusta loppuun. Treenin päätteeksi juoksin suihkun läpi, söin ja mahdollisimman äkkiä unille. 

Unta tulikin otettua melkein kymmenen tuntia ja torstai-aamun aamuaerobinenkin tuntui jo melkein mukavalle idealle.
Salitreenivuorossa olikin jalat. Paleleminen ei edelleenkään ollut hellittänyt ja torstain aamuaerobisellakaan en saanut kunnon hikeä pintaan kovista spurttiyrityksistäni huolimatta.
Treenasimme yhdessä mieheni kanssa ja aloitimme lämmittelyjen jälkeen reiden ojennuksilla. Niiden jälkeen tarkoitus oli tehdä raskas prässi takareisi-pakara-akselille ja jatkaa etureisille suunnatun kapean varpaillaan tehtävän hack-kyykyn pariin ja siitä takareisien koukistukseen. Ei kovin monta, mutta sitäkin tehokkaammat liikkeet. 
Kuitenkin purskahtaessani itkuun prässissä kolmannen kerran, päätin että teen vain koukistukset kunnon tuntumalla ja lähden kotiin takaisin nukkumaan. 
Harvemmin tulee jätettyä treeniä kesken, mutta nyt tosiaan tuli niin tehtyä. Eipä se fiilis siitä parantunut, mutta nukuin ensimmäisen kerran pariin viikkoon kaksi yötä putkeen sen sen yli kuusi tuntia. 

Aina ei suju.

Perjantaina olo oli jo huomattavasti inhimillisempi. Miehen kanssa yhdessä tehtiin selkää ja vaikka treeni oli hyvä ja jaksaminen taas kohdallaan, kummallinen henkinen huono fiilis jatkui edelleen. Poseerauskin tuntui todella tahmealle. No, eikun ruokaa koneeseen ja juhannusrientoihin. :) 
Juhannusriennoiksi laskettakoon siis dieettiruoan grillaaminen ja saunominen. Sain myös tämän kummallisen syväjäätymistilani vihdoin pois. Ilta ja auringonlasku olivat järvenrannassa kauniita ja uni tuli jälleen äkkiä. 

Juhannusmaisemia.

Lauantaina aloitin aamuni aerobisella ja vaihtelun vuoksi sisällä. Hiki lensi ja kroppa tuntui jälleen toimivan normaalimmin. Lauantain loppupäivän ohjelmassa olikin jokaisen dieetiläisen unelma, eli hiilaritankkaus. Olin kuvitellut alkuviikon huonojen olotilojen johtuneen pääasiassa vähistä unista, mutta kyllä tankkaus sai taas kropan aivan eri tavalla käyntiin, vaikka seuraavana aamuna kauhistelinkin vaakalukemia. :)

Nam!

Sunnuntain aamuaerobinen kulki reippaasti ja salitreenissäkin oli aivan eri fiilistä kuin aiemmin samalla viikolla. 

..ja sitten taas sujuu. :)

Ei sillä, toki dieetin kuuluukin tuntua jossain ja huonoja fiiliksiä mahtuu mukaan siinä missä hyviäkin, mutta kyllä tuo "huono viikko" melko puun takaa tuli! Mielestäni olen kuitenkin pääasiassa melko positiivinen persoona ja yleisfiilis on yleensä hyvä, niin tuollainen itkunsekainen viikko kyllä tuntuu melko rajulle. 
Onneksi olen taas päässyt onnellisesti takaisin "fitness-kuplaani", ja treenit sujuvat ja fiilis on kohdillaan. :) Seuraava viikko menikin sitten todella hyvällä fiiliksellä ja valmentajaakin kävin tervehtimässä Fitfarmin toimistolla ja sainpa vielä uutta treeniohjelmaakin käteeni. Uudella ohjelmalla starttaillaan maanantaina ja en millään malttaisi odottaa! :) 

Viikolla 11 treenailin miehen kanssa yhdessä selän Nokialla maanantaina, tiistaina etureidet Wolfilla ihanan body fitness junioreissa kisaavan Mirka Vikmanin kanssa, keskiviikkona olkapäät, ojentajat ja hauikset itsekseni, kuten myös torstaina takareidet ja pakaran (jotka ovat muuten edelleen kipeät) ja perjantaina työkeikan vuoksi jälleen Helsingissä Mayor'silla koko kropan koontini. Lauantain aamulenkin tein perinteisesti aurinkoisen ihanalla Töölönlahdella ja treeniviikko olikin osaltani taputeltu. 

Töölönlahdella aamulenkillä.

Hiukan fitnestä oli kuitenkin vielä sunnuntaina luvassa, kun teimme aamiaistreffit upean Jessica Silfvernagelin kanssa Helsinkiläiseen Kiila Food & Bariin. Juttua riitti ja oli todella mukavaa jakaa dieetti- ja kisafiiliksiä toisen "kohtalotoverin" kanssa. Itseasiassa nousemme myös lavalle samassa pituussarjassa Jyväskylässä, mikä minua kyllä rehellisesti sanottuna hieman kauhistuttaa, sen verran upean näköinen Jessica on jo nyt. :) 

Kuolasin Jessican tankkausruokia ihan hiukan.. :D

Toisaalta taas minua motivoi älyttömän paljon nähdä mitä pitkäjänteisen työn tuloksella voi saada aikaan. Jessica on vasta 22-vuotias ja valovuosien päässä omaan lihasmassaani verrattuna. Mutta enpä ole lajitavoitteiden mukaisesti vielä kamalan pitkään päässyt treenaamaankaan joten hiljaa hyvä tulee. Itse käytin vielä hetki sitten hurjan paljon energiaa hermoilemalla muiden kilpakumppanien parempaa kuntoa ja suurempaa lihasmassaa, ja miettimällä että kisatakko vai ei. Viime perjantaina päätin lopettaa vaiheilun ja että nyt sykyllä kisaan kun niin valmentajani kanssa sovittiin ja teen kaikkeni mitä vielä voi parhaan mahdollisen kunnon esittämiseen lavalla ja se riittää tänä vuonna mihin riittää. 
Sen jälkeen sitten kehitytään kaikessa rauhassa kohti uutta tavoitetta. Ja tällä eestaas-vaiheilulla ei saane kuin pään kipeäksi ja lähipiirin ihmiset hermoromahduksen partaalle. :) Myös oma suorittamiseni varmasti kärsii epävarmuudesta. Kisapäätös on tehty ja sitä kohti mennään nöyrästi, muttei nöyristellen.


So on Mon and Tue I was still in working in Helsinki, so I did my morning cardios lapping Töölönlahti and trained at Mayor's gym. Actually I did "a true bodybuilder workout" on Mon eve, chest, biceps and calves. ;) 
I haven't done too many chest wokouts so I was really excited when my workout buddy howed me some good special techniques and I (probably first time in my life) got a good muscle-mind-connection to my chest. I made a decision that I'll start training my chest regularly next offseason. :)

Otherwise last week wasn't too good. My long work tour ended and because the long hours and little sleep I didin't feel too good and on Wed and Thu my workouts were quite bad. I didin't manage to sweat at all, I just felt cold and all the reps felt bad from the beginning. I slept a lot and ate and tried to recover as well as I could. Finally Saturday monrning I felt better again. I did my morning cardio inside and got a decent sweat. I also had a carb loading day so my schedule was quote the same all day: eat eat eat. :) 

Sunday Morning I woke up almost three kilos heavier and filled with energy. Both cardio and gym felt good and my body felt that it was working normally again and the feeling has stayed thru the whole week so apparently carbs did good for me. :)

We trained back together with my bf on Monday, Tue I trained my quads with my lovely friend and a fellow competitor Mirka Vikman, Wed & Thu I trained by myself and Friday I was working again in Helsinki, so I trained at Mayor's gym again. I also did my morning cardio traditionally at beautiful sunny Töölönlahti and then my workouts for this week were done. There was still a bit of fitness on Sunday when I went to meet gorgeus body fitness competitor Jessica Silfvernagel to Kiila Food & Bar for breakfast. Or to be clear I had some tea and she had carbloading so thats why this occasion was possible. :) It was so nice to talk with her and share all the diet and contest prep feelings. Actually we will step to the stage same time because we are quite the same height. To be honest, I am a bit terrified because she looks so good already! 

On the other hand I get so much motivation when I see the results of long term hard work. Jessica is only twentytwo and she is like gazillion years ahead of me when it comes to muscle mass. But I haven't been training for body fitness too long so no need to think about that too much. :) Now it is time to stop stressing how other competitors look and concentrate on developing my own physique to be the best version I can be on the stage.

Have a nice week y'all!

2 kommenttia:

 1. Heippa!

  Miksi sinulla on niin kiire kisalavalle? Tai siis miksi et odota vaikka vuoden tai pari ja rakentaisit itsellesi kunnolla lajin vaatimaa lihasmassaa? Kuitenkin viime vuonna kisasit bikinifitneksestä ja bikinifitnesken ja bodyfitneksen välissä kun lihasmassaa vaaditaan "valovuoden" verran. Yllätyin kun näin nimesi body fitneksen listoilla, mutta tsemppiä kisavalmisteluihin kerta kisaamaan olet päättänyt lähteä! :) (ja tarkoitukseni ei ole lytätä sinua, kunhan mielenkiinnosta kysyn)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valmentajani kanssa päädyimme keväällä siihen ratkaisuun, että kisaan syksyllä, ja tässä päätöksessä, kuten edellä kirjoitinkin, aiomme pysyä. Lavalla sen viimeistään tuomarit sitten kertovat että kannattiko vaiko ei. :) Ja kiitos tsempeistä! :)

   Poista

Kiitos, kun piristit päivääni kommentillasi! :) En kuitenkaan käsittele henkilökohtaista elämääni kommenttiboksissa, joten mikäli tarvetta ilmenee kysellä jotakin siihen liittyvää, laitathan minulle ennemmin sähköpostia osoitteeseen starsinhereyesblog@gmail.com kiitos! :)