tiistai 30. huhtikuuta 2013

Elämäni ensimmäinen HIIT-treeni ja kehityskuvaa.

Uusi treeniohjelmani sisältää neljä eri kropan osille suunniteltua perinteisempää salitreeniä sekä yhden reisien HIIT-tyyppisen salitreenin.

HIIT, eli High Intensity Interval Training on aerobinen, metabolismia parantava ja rasvaa polttava intervalliharjoitus, jossa nostetaan sykettä korkealle lyhyiden intensiivisten harjoitusten ajaksi.
Näitä 4-20min kestäviä harjoituksia on treenin aikana esimerkiksi kolme, ja yksi harjoituskierros tehdään ilman taukoja, jonka jälkeen palautellaan muutama minuutti. HIIT-treeniä voi tehdä myös pelkästään juoksumatolla, crossarilla tms, mutta oma treenini sisältää pääasiassa reisille suunnattuja lihaskuntoharjoitteita. Tämän lisäksi teen vielä kovalla sykkeellä aerobista 2x4min per kierros.

Tänään pääsin siis tätä lystiä kokeilemaan ensimmäistä kertaa, ja vaikka jo toisella kierroksella mietin, että miten ikinä selviän tästä hengissä, pidin tästä treenimuodosta todella paljon! :) Kivaa vaihtelua kropallekin kun sykkeet nousee ja hiki lentää, varsinkin kun kaikki aamuaerobiseni ovat aika maltillisella sykkeellä suoritettavia.

Teimme treenin yhdessä ihanan vakkari-treenikamuni Lindan kanssa ja olimme molemmat aivan kuolleita treenin jälkeen! Parasta! <3 Näitä onkin sitten luvassa kerta viikkoon, että luulisi kropan alkavan pikkuhiljaa kiristymään. Vaikkakin onhan sitä kiristymistä ilmeisesti jo jonkin verran tapahtunutkin. Otatin nimittäin selästäni kehityskuvia eilen ja kaivoin sitten vertailun vuoksi esille kuvan joulukuulta. Olin itsekin iloisesti yllättynyt muutoksen määrään, tosin kukapa sitä selkäänsä kamalan usein pääsee katselemaankaan? :) Mutta tosiaan suosittelen kaikille kehityskuvien ottoa tasaisin väliajoin, ainakin itseä motivoi hurjasti näkyvät muutokset!

Loppupäivän aionkin pyhittää levolle, hyvälle ruualle ja leffoille. <3

Oikein ihanaa Vappua kaikille!





10 kommenttia:

  1. Hienoa Maiju! Hyvältä näyttää :)

    VastaaPoista
  2. Mahtavia tuloksia! Minulla on ongelmana se, että jos alkaa tuntua etten jaksa enempää niin annan helposti periksi ja näin ei kyllä tuloksiakaan synny :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itsellänikin oli aiemmin aina tapana luovuttaa kovan paikan tullen, mutta muutamat Fitfarmin pt:n treenit kummasti sai pääkopan ymmärtämään että sitähän pystyy vaikka mihin ja vähän yli kun vaan tarpeeksi haluaa. :) suosittelen lämpimästi siis pt:tä taikka ihan vaikka treenikamua tsemppaamaan treeneihin mukaan. Kyllä se siitä! :)

      Poista
  3. Hyviä tuloksia oot saannut aikaseks! Tsemppiä treeneihin! :)

    Terkuin ''uusi lukia''.

    http://moveyb.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pikkuhiljaa mennään kohti tavoitteita. :) Ja sitä samaa, käynpä kurkkaamassa tuota sinunkin blogiasi! :)

      Poista
  4. komeasti on kyl tullu selkään muutosta :)

    VastaaPoista
  5. Hyvinhän tuota olet lähtenyt kiristymään :) Tsemppiä jatkoon!

    VastaaPoista

Kiitos, kun piristit päivääni kommentillasi! :) En kuitenkaan käsittele henkilökohtaista elämääni kommenttiboksissa, joten mikäli tarvetta ilmenee kysellä jotakin siihen liittyvää, laitathan minulle ennemmin sähköpostia osoitteeseen starsinhereyesblog@gmail.com kiitos! :)