tiistai 12. marraskuuta 2013

Ajatuksia offikunnosta.

Tämä on aihe, jota on tullut ruodittua treenikavereiden kesken ihan kyllästymiseen saakka. Ja ihan hyvä niin, sillä ainakin allekirjoittaneelle se kilojen palaaminen ei ole ollut kaikista helpointa hyväksyä. Tottakai järjen kanssa ajatellen on päivän selvää, että kisakunto on se yhden päivän kunto ja se ei ole todellakaan millään tavalla pysyvä saati terveellinen olotila. Eikä niillä miinuskaloreilla kamalasti uutta lihastakaan tahkota. 

Mutta koska nyt satun olemaan nainen ja tykkään ajatella tunteella asioita, sain tästäkin asiasta tehtyä itselleni todella monimutkaisen. Peilistä kun kuitenkin odotin edelleen tuijottavan takaisin sen alle kympin rasvoilla varustetun naisen ja kaskummaa kun ei sitä naista ole hetkeen näkynytkään, niin pettymys on ollut suuri.

Sitä tulee niin herkästi sokeaksi itselleen ja näkee peilistä vaan ne "virheet", oli kunto ihan mikä tahansa. Onni on siis jälleen kerran ammattitaitoinen valmentajani, joka on jaksanut kuunnella kyllästymiseen saakka valitustani "kauheista läskeistäni" nyt offille siirtymisen jälkeen ja ohjannut minua keskittymään olennaiseen eli treenistä nauttimiseen.
Pikkuhiljaa olen itsekin ymmärtänyt olevani täysin normaalipainoinen urheileva nainen ja jopa peilikuvakin tuntuu jo ihan miellyttävälle. 


Kisakunto Jyväskylästä vs offikunto tänään 12.11. Tämän kuvan julkaisu vaati aikamoista kanttia joten olkaa kiltit armollisia. :)

Painokiloja on tullut kisakunnon päälle nyt vajaassa kymmenessä viikossa 10kg, ja uskonkin sen olevan juuri passeli määrä minulle lihasten kasvatukseen. Tai kuten eräs fiksu tiimikaverini sanoi, että painokiloja tulee juuri oikea määrä, kun vaan noudattaa niitä Bullin ohjeita. Ja niinhän minä olen tehnytkin ja uskon myös sen osittain helpottaneen tätä offikunnon hyväksymistä, kun tietää toimineensa ohjeistuksen mukaan. 

Ja sitten niihin offin positiivisiin puoliin. Oloni on ihanan energinen ja virkeä ja treeneistä nautin aivan älyttömän paljon. Oli ihana taas löytää se dieetin loppuvaiheilla kadonnut kunnon treenimoodi ja muistaa taas koko homman yhdin, eli se itse treeni ja se hyvä olo. En usko että kukaan pelkkien kisojen takia tätä touhua jaksaa, ainakaan vuodesta toiseen. Ei siis pelkkä se määränpää vaan myös se matka. 

Syy, miksi alunperin tahdoin kirjoittaa tästä aiheesta, oli WFBB Pro Andreia Brazierin kuva, johon törmäsin facebookissa. Kuvassa oli sekä hänen kisakuntonsa, että offikuntonsa ja ainakin itse sain siitä paljon tietynlaista "helpotusta", kun näin että jopa hän on offilla hiukan pehmeämmässä kunnossa. Valitettavan harvoin kukaan julkaisee offikuviaan ja ainakin itse kokisin ne erittäin tervetulleiksi, sillä helposti mediasta jää sellainen käsitys, että kaikki pro-kisaajat ovat saman näköisiä vuodenajasta toiseen. Tätä tietenkin on täysin mahdotonta ja voi helposti aiheuttaa riittämättömyyden tunteita omalla kohdalla kun ei siihen tietenkään itse pysty. 


Upea Wfbb Pro Andreia Brazier 
Kuva: Muscle Worx for Her


En tiedä oliko tämä postaus enemmän oman pääni terapointia vaiko oliko tästä myös helpotusta muille kisaajille taikka kisaamaan aikoville, mikä oli alunperäinen tarkoitukseni. Mielestäni näistä asioista puhutaan aivan turhan vähän siihen nähden, että lajin parissa pyörii paljon nuoria joille kropan muutosten hyväksyntä voi olla vielä vaikeampaa kuin meille vanhemmille. Myös syömisäiriöt liitetään aivan liian usein fitness-lajeihin, ja toivoisin näiden offikuvien antavan mediassakin terveemmän kuvan lajistamme.

Joka tapauksessa, oikein mukavaa ja energistä alkanutta viikkoa kaikille! :)





15 kommenttia:

  1. Hyvä kirjoitus! Tää on asia mitä oon itse miettinyt paljon. Mulla kisalavat vasta edessä, mutta syömishäiriö taustoilla sitä miettii että miten pystyy hyväksymään itsensä sitten kisojen jälkeen. Näytät tosi hyvältä nyt ja nuo sun kuvat antaa paljon uskoa mulle, mun omiin tekemisiin. Kiitos että uskalsit julkaista tuon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja kiva kuulla, sillä en tosiaan uskonut olevani ainoa, joka näiden asoiden kanssa painii kisojen jälkeen. Hurjasti tsemppiä omaan taipaleeseesi! :)

      Poista
  2. Kun mä katson sun offi -kuvaa mä näen järkyttävän hyvät reidet, kauniin olkalinjan ja kauttalinjain sopusuhtaisen kokonaisuuden, joka hakee upeasti sitä x -mallia, jota kohti kroppaamme tässä lajissa rakennetaan.

    Mä olen myös älyttömän ylpeä susta, kun uskallat jakaa tuntemuksesi avoimesti eteenpäin. Sitä tää laji mun mielestäni onkin: samalla kun muovataan kroppaamme, työstetään ja moukaroidaan myös ajatusmaailmaamme. Harva ymmärtää, kuinka suuria muutoksia ihmiskeho käy läpi niin kovin lyhyessä ajassa, kun valmistaudutaan kilpailuihin ja palaudutaan niistä.

    Paino on monella tapaa aina tabu naiselle ja meille se on jollain tapaa aina ajankohtainen: sitä on liikaa, liian vähän, tai väärässä muodossa väärissä paikoissa. Siksi mun mielestä lajissa menestyminen vaatii ehdottomasti sellaista sisäisen minuuden vahvistamista, koska muuttukoon se oma temppeli vaikka millaiseksi, niin kun rakenteet on kunnossa on se muutos helpompi hyväksyä.

    Mä ainakin kuulen sun tekstistä, että sun pohdintojen kautta sä teet nimenomaan sitä mitä pitääkin: reflektoit sun ajatuksia yhteen peilikuvan kanssa ja opettelet päästämään irti siitä, että se mitä oot ulospäin määrittäisi sut ihmisenä.

    You're amazing just the way you are <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Amen! Oot upea molemmissa kuvissa: et oo riutuneen näkönen dieetillä etkä todellakaan liian iso offilla. Treenattu, lihaksikas ja näyttävä. Liha tarttuu, liha tarttuu! ;)

      Poista
    2. Kiitos Linda ja Mari! Ja olkoonkin, että vaikka pääasiassa omekin tyytyväinen tämänhetkiseen kuntooni, niin kyllä niitäkin hetkiä tulee, että kun peiliin katsoo, niin ei tiedä että mitä ajatella. Siis niin kuin hyvää kuin pahaa. :) Mutta omaa päätä työstetään tässä projektissa joka päivä ja uskallampa jopa väittää hiukan vahvistuneeni tänä aikana.

      Poista
  3. Voi kuule, täällä pyöri tuo sama rumba pään sisällä vaikka kuinka kauan :--D nyt oon onnellinen bulkkipossu :--D hahah. Ja sun off-kunto on hyvännäkönen ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeasti kiva kuulla että en ole ainut. Näin ensikertalaisena kun kaikki on varmaankin hankalampaakin kun sitten seuraavalla kerralla. :) Ja täällä toinen onnellinen bulkkipossu.

      Poista
  4. Minä omaksi ilokseni, mutta silti lihasta tavoitteellisesti etsivä "tavallinen" nainen näen sinun ja muiden kisaajien offikunnon jo tavoittelemisen arvoisena. Moni ei tavoittele kisakunnon näköistä lookkia, vaan katselee sinua nykykuntoisena salilla ihaillen, että voi kun näyttäisi tuolta! Kisaajien maailma on varmaan ihan omansa, mutta meitä "pehmeämmän" kunnon ihailijoitakin on paljon. Ja jos vielä olokin tuntuu hyvältä ja treeni kulkee, niin nauti olostasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ja sehän se ongelman ydin taitaakin olla, että kun se oma silmä sokeutuu, että ei sitä kuntoaan enää näe normaalisti. Mutta kaipa se tästä pikkuhiljaa, en tosiaan ole ajatellut asiaa tuosta näkökulmasta laisinkaan. :) Tsemppiä treeneihin!

      Poista
  5. Maiju, sä näytät aivan tajuttoman upealta kummassakin kunnossa, mutta varsinkin tässä off-kunnossa! :) Hienot reidet ja olkapäät!

    VastaaPoista
  6. Heippa, komppaan aikaisempia kommentoijia; sun off-kondis on tosi kaunis! Vaikka itekkin tähtään kisoihin, omaan silmään pehmeämpi kunto näyttää usein paremmalta ja naisellisemmalta. Kisalavalla tietty sitten asia on erikseen, mutta jostain syystä se kisakunto ei usein lavan ulkopuolella näytäkkään niin kovin mairittelevalta. Keep up the good work! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja tottahan se on, vaatteetkin istui paremmin nykyään eikä palelekkaan koko aikaa, heh! :)

      Poista
  7. oon instassa ollut huomaavinanikin jo hetken aikaan, että sulla on selkeästi ollut hieman vaikeuksia hyväksyä se ettet voi olla kisakunnossa ympäri vuoden. useassa kuvassa haikeilet kisakunnon perään, päivittelet "läskejäsi" nyt offilla jne.

    mutta kun olet upea nainen juuri nyt, ja juuri tuollaisena (kuten itsekkin kirjoitit) : urheilullinen, energinen ja terve !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kai se on tosiaan hiukan paistanut läpi. :) Mutta nyt vaan pyritään nauttimaan tästä offiajasta täysillä. :)Ja kiitos kauniista sanoistasi!

      Poista

Kiitos, kun piristit päivääni kommentillasi! :) En kuitenkaan käsittele henkilökohtaista elämääni kommenttiboksissa, joten mikäli tarvetta ilmenee kysellä jotakin siihen liittyvää, laitathan minulle ennemmin sähköpostia osoitteeseen starsinhereyesblog@gmail.com kiitos! :)