sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Omiansa tärkeitä.

Ajattelin nyt kirjoitella omista "luottokamoistani", mitä ilman en treeneistäni selviäisi. Tai selviäisin varmaankin, mutta huonommin. :)

Rakas tavarapaljous. :)

Jos jotakin olen tässä vuoden sisään treenaamisesta oppinut, niin hyvien treenikenkien merkityksen. Aiemmin ostin treenikenkäni lähinnä ulkonäön perusteella, ja koin pärjääväni niillä salilla aivan mainiosti. Tai no, ainakin siihen saakka, kun reilu vuosi sitten astelin ensimmäisiin Fitfarmin pt-treeneihini ja Tero haukkui iki-ihanat Niken vaaleanpunaiset juoksulenkkarini heti kättelyssä pystyyn. Silloin lähinnä naurahdin vastaukseksi, mutta pari viikkoa sen jälkeen kun prässissä hermostuin nilkan epästabiiliin asentoon ja otin kesken treenin kengät pois jalasta, koin aikamoisen ahaa-elämyksen. 

"Hieman" elämää nähneet Lonsdaleni. 

Vahvasti ilmatyynyillä varustetut lenkkarini kun eivät ollet ne tukevimmat sivuttaissuunnassa ja aiheuttivat mm. prässissä nilkan heilumista puolelta toiselle sekä epätasapainon tuntemusta. Treenin jälkeen marssinkin kotiin ja tilasin itselleni Lonsdalen nyrkkeilytossut uusiksi treenikengiksi. Niillä treenasin oikeastaan kaikki treenini ja olin kovin tyytyväinenkin, kunnes erehdyin kerran kokeilemaan Inovin Bare-XF177-lenkkareita jalkaani. Se oli rakkautta heti ensi treeneistä saakka. Lonsdalet jäivät vielä käyttöön jalkapäiviksi, koska ajattelin niiden toimivan paremmin sivuttaistukensa ansiosta esimerkiksi vapaassa kyykyssä, kuin Inovin "paljasjalka"-lenkkarini joissa tukea ei ole oikeastaan ollenkaan. 


Ekat paljasjalka-lenkkarini, Inov Bare-XF177.

Kerran olin kuitenkin unohtanut vaihtaa treenikassiin Lonsdalet Inovien tilalle ja "jouduin" tekemään jalkapäivän Inovit jalassa. Ja sehän toimi. Nykyään käytän oikeastaan pelkästään Inoveja treenissä ja uskallan jopa väittää kyykkytekniikkani parantumisen olevan ainakin osittain kenkien syytä. :)

Kenkähifistelystä innostuneena päätin vielä hankkia testiin Inovin toisen mallin, ulos tarkoitetun F-LITE 219:n, joita ajattelin tänään ajaa sisään ulkotreenin muodossa. Seuraavaan postaukseen tuomiota sitten niistä. :)


Inov F-Lite219

Kenkien lisäksi olen koukuttanut itseni Zeropointin kompressiosäärystimiin, sekä -sukkiin. Pohkeeni ja nilkkani keräävät todella herkästi nestettä ja näiden avulla olen saanut tilannetta korjattua. Erityisesti kisadieetin aikana helpottivat myös huomattasti palautumisessa ja pitkinä työpäivinä, kun tulee oltua jalkojen päällä koko päivän, pitävät ihanasti jalat virkeinä. 

Zeropointit kulkivat myös metsällä mukana.

Aktivoivat siis nestekiertoa, kuona-aineiden poistumista lihaksesta ja sitä kautta nopeuttavat palautumista sekä treenin aikana helpottavat pumppaamaan happirikasta verta lihakseen ja näin parantavat osaltaan myös itse suoritusta. 


Zeropointteja paketeissaan. Näitä voi tilata kätevästi suoraan netistäkin zp.fi

Treeneissä kannan myös mukanani aina treenivyötä sekä vetoremmejä. Uskoakseni näiden käytöstä on yhtä monta mielipidettä, kun on käyttäjääkin, mutta itse koen saavani esim maveissa ja kyykyissä apua vyöstä ja vetoremmit helpottavat kyynärvarsien lihasten kuormitusta, mikä ei omassa laijissani ole ehkä ihan se oleellisin lihasryhmä treenata. :) 

Siinähän ne, treenivyö, lenkkarit ja Zeropointit kaikki samassa kuvassa. :)

Treeneistä lihashuollon puolelle, hierotan itseäni noin kahden viikon välein offilla ollessani, mutta tämän lisäksi venyttelen sekä putkirullailen paljon kotona. Yleensä periaatteella samana päivänä treenattu lihasryhmä rullaten ja muuten kroppa läpi vielä venytellen. Jos jostakin syystä aika kamalan kortilla, venyttelen ainakin jalkapäivänä alakropan jne putkirullailun lisäksi. Tehostan venytyksiä toisinaan myös kumpparin avulla, esimerkiksi lonkan koukistajaan saa hyvän tuntuman sitomalla kumpparin toisesta päästä tolppaan ja toinen pää venytettävän jalan ympärille jolloin perus toispolvi-seisonta-venytys saa lisää tehoa kumpparin vedosta. Eli hyvä putkirulla sekä kumppari on erittäin hyvä apu omatoimiseen lihashuoltoon.

Näitä, sekä Inovin kenkiä saa tilattua www.spartanshop.fi

Edellä mainittujen lisäksi muita minulle tärkeitä juttuja on Better Bodiesin vedenkestävä treenikassini, jonka saa "reppumaisesti" selkään sekä Smartshaken bpa-vapaasta muovista tehdyt shakerit. 


Aiemmin kannoin salikassiani AINA oikealla olalla ja vaikka kuinka yritin vaihdella puolta, tuli sitä silti kannettua luontevammalla puolella enemmän. Tämä sitten näkyi selkeänä puoli-erona kropassani ja loputa hankin uuden treenikassin ja olen nykyiseen hurjan tyyryväinen niin tarpeeksi suuren koon kuin tasapuolisen selän kuormituksen vuoksi. 

Hirmu kätevä. 

Smartshaken sheikkereihin tutustuin ihanan ystäväni Outin kautta, joka antoi minulle sellaisen lahjaksi viime kesän alussa. Hurjan kätevä vempain,jossa perus shakerin lisäksi irrotettavia välikansia/lokeroita, joihin saa esim pähkinöitä sekä vitamiineja jne mukaan kyytiin. Erityisen kätevä tämä on ainakin minulle, joka herkästi unohtelen vesipulloa kotiin, niin voin sitten pitkin päivää juoda veteni Smartshakesta ja sitten välipala-ajan tullessa kipata yhdestä lokerosta protskujauheet vesiosioon kyytiin. Aiemmin kun laitoin jauheet perussheikkerin pohjalle niin eipä siitä vettä juotu ennen kun välipala oli syöty. :) 



Salille taas pakkaan vesilokeroon latausjuoman, keskimmäiseen kofeiinitabletit, magnesiumit jne pillerit ja alimpaan palkkarin. Treenijuoman juon sitten suuremmasta shakerista jotta saan tarvittavan määrän vettä Vitargolle. Voisivat tehdä tuosta Smartshakestakin sellaisen suuremmalla vesiosiolla varustetun version, niin pärjäisi yhdellä shakerilla salillakin. 

Siinäpä taisi olla ne tärkeimmät juttuni. :) Toki mukavat treenivaatteet on aina tarkeitä, mutta eivät ehkä niin olellisia juttuja kuin nämä. 

Onkos teillä lukijoilla joitakin luottokamoja tms joita ilman treeni ei kulkisi, mitä? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristit päivääni kommentillasi! :) En kuitenkaan käsittele henkilökohtaista elämääni kommenttiboksissa, joten mikäli tarvetta ilmenee kysellä jotakin siihen liittyvää, laitathan minulle ennemmin sähköpostia osoitteeseen starsinhereyesblog@gmail.com kiitos! :)