tiistai 12. helmikuuta 2013

Lihashuollostani..

Olen aina rakastanut venyttelyä ja muita lihashuollollisia toimenpiteitä, joten minun on helppo sanoa puhtaalla omallatunnolla että venyttelen usein ja säännöllisesti.

Useasti kuulee juuri tämän lihashuollollisen osuuden jäävän helposti hieman retuperälle. Mutta vähän kun miettii asiaa, niin tuntuisihan se hirvittävän epäloogiselta syödä grammalleen oikein ja treenata hullunlailla, ja sitten kuitenkin laininlyödä kaikki kehon huoltotoimenpiteet, eikö? :)

Pojan nukutettuani, kun minulla on iltaisin aikaa, laitan jotakin rauhallista musiikkia ipodistani soimaan ja aloitan iltarutiinini. Ensin käyn koko kropan lihakset venytellen ja syvään hengitellen läpi (yleensä 15-30 sec venytyksillä, riippuen kauan aikaa itse treenistä on kulunut), sitten siirryn putkirullailemaan joko sinä päivänä harjoitetun lihasryhmän kimppuun taikka lepopäivänä käyn koko kropan huolellisesti läpi. Toisinaan tulee makoiltua myös piikkimatolla, mutta tälläisenä suhteellisen paljon kaikenlaista puuhailevana ihmisenä koen sen paikallaan olon todella hankalaksi, joten se on jäänyt hieman vähemmälle. :)

Tämän lisäksi tulee käytyä kyllä hieronnassakin noin kolme-neljä kertaa kuussa, mutta pelkästään se ei riitä pitämään kroppaani tarpeeksi vetreänä, vaan koen että itsenäisen lihashuollon merkitys on lajissani suuri.

Tänään pidin lepopäivää salilta ja venyttelyn lisäksi tosiaan rullailin, tai kuten eräs tiimiläisemme sanoisi "mankeloin" koko kropan läpi ja levitin vielä lopuksi ice poweria kipeimpiin paikkoihin. Luulisi keskiviikkona taas jaksavan!
Ohjelmassani onkin poseopettajamme Sirpan kanssa yksityistunti ja salitreenit siihen päälle. Odotan myös innolla muutaman jo kevään kisoihin menevän ei-tamperelaisen tiimiläiseni tapaamista, se kun on aina niin kovin inspiroivaa nähdä timmejä, upeita kilpasiskoja!

Mutta nyt nukkumaan että saan itseni ajoissa ylös! :)


Alla omatoimisten lihashuoltorutiinieni välineistöä: putkirulla tai pilatesrulla, tennispallo paikallisten jumien availuun ja (vähemmälle käytölle jäänyt) piikkimatto. :)



2 kommenttia:

  1. Voi että oon just tollanen maailman laiskin venyttelijä, tarvisin siihen jonkun oman tsempparin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulemma tarvitaan 70 toistoa että jostakin tietystä toimonnosta tulee ihmiselle tapa. Eli eikun venytteleen, vielä se on helppo opetella osaksi treenirutiinia. :)

      Poista

Kiitos, kun piristit päivääni kommentillasi! :) En kuitenkaan käsittele henkilökohtaista elämääni kommenttiboksissa, joten mikäli tarvetta ilmenee kysellä jotakin siihen liittyvää, laitathan minulle ennemmin sähköpostia osoitteeseen starsinhereyesblog@gmail.com kiitos! :)