tiistai 4. kesäkuuta 2013

Viikon menu.

Ihana Body Gossip-blogin Linda heitti minulle viikko sitten haasteen, jossa oli tarkoituksena kuvailla ruoka-annoksia blogiin. Tietenkään en tarkkoja oman ruokavalioni mukaisia grammamääriä tänne kirjoita, sillä olenhan maksanut ohjeistani enkä niitä halua ilmaiseksi jaella eteenpäin. Monet sattavat tätä kummastella, mutta itse kuitenkin haluan asian pitää näin. :) 

Jokatapauksessa, alkuperäinen haaste meni jotakuinkin tällä tavalla: Kuvaa kaikki viikon aikana tekemäsi ruoka (jos et muista kuvata, niin mainitse mitä teit) 7 ruokaa siis ja lisäksi vinkki johonkin helppoon jälkkäriin, kerro keneltä haasteen sait ja haasta viisi bloggaria mukaan haasteeseen. Otsikoi postaus "Viikon menu".

Heti kärkeen haastan ruokakuvia napsimaan ainakin Lotan (http://looduannica.blogspot.fi/?m=1) ja
Essin (http://lifedesigne.blogspot.fi/?m=1)

..Ja tietenkin kaikki muutkin tätä lukevat, mielelläni nimittäin lukisin enemmän ruokapostauksia. Eli mikäli tartut haasteeseen, niin linkkaahan blogiosoitteesi kommenttiboxiin tämän postauksen alle, niin pääsen minäkin lueskelemaan, että mitä ihania herkkuja te teette. :) 

Pitkästä aikaa itse todella innostuin jostakin blogihaasteesta, ja kuvittelinkin tekeväni ihania diettivariaatioita esimerkiksi lihapullista, sosekeitosta ja vaikka mistä! No, toisin kävi. Aluksi unohdin koko haasteen, eli kuvaaminen unohtui kokonaan ja loppuviikko kuvailtiinkin sitten kiireellä. :) Ja tottapuhuen ruuatkin tehtiin hyvin kiireellä, sillä minulla on ollut aivan järkyttävä hoppu koko viime viikon, joka paikkaan on saanut mennä puolijuoksua ja silti tunnit vuorokaudesta ovat tuntuneet loppuvan kesken. No, ehkä ensi viikolla sitten helpottaa. :)

Mutta sitten niihin ruokiin, ensimmäisenä yksi ihan ehdottomista lempparidieettiruuistani, eli alle 5% naudan paistijauhelihaa, raakaa kukkakaalia, salaattia, raejuustoa, öljyä ja paljon mausteita. NAM! :)



Toisena ruokakuvana päätin kuvata tämänhetkisen aamupalani, eli rahkaa, marjoja ja mehukeittoa ja kaikki blenderiin, sekaisin ja isoon tuoppiin. :) Niin ja soija-allergiani vuoksi soijalesitiinin tilalle vaihdettu keltuainen. On muuten älyttömän nopea tehdä niin, että keltuainen kahvikuppiin ja mikroon hetkiseksi, toimii myös valkuaisella. Kiitokset tästä hyvästä ideasta meneekin Lindalle. :) 



Kolmantena ruokana on todella nopeasti valmistettava (ja varmaankin sen vuoksi usein syöty) tonnikalasalaatti, valkuaisen, höyrytetyn parsakaalin ja jälleen runsaiden mausteiden ja öljyn kera. En muuten oikeastaan koskaan osta pakasteena parsa-, enkä kukkakaalia vaan aina tuoretta ja parsakaalin höyrytän mielummin keittämisen sijaan, sillä mielestäni se herkästi keitettäessä "lössähtää".



Neljäntenä olisi päivän paras ruoka eli iltapalani. Tätä herkkua odotan aina kieli pitkällä koko päivän. Cashew-pähkinöitä suolalla, rahkaa ja mehukeittoa. En tiedä mikä ihme siinä on mutta se on vaan niiiiiin älyttömän hyvää! :)



Viides kuva ei niinkään pidä sisällään ruokaa, vaan jotakin muuta päiviini kuuluvaa tärkeää. Kuva siis minun lataus-, treeni- ja palautusjuomistani. Ne ovat kuitenkin todella isossa roolissa minun treenipäivissäni ja koen niiden oikeasti toimivan. Oli se sitten fyysistä taikka psyykkistä. Latarina Fastin Shock, treenijuomana Fastin Intra ja palautumiseen Fast Whey+ ja tarjoiltuna tietysti ihanista karkkivärisistä shakerestä. :)


Kuudes kuva sisältääkin hiukan harvinaisempaa herkkua eli lohta. Päätin pitkästä aikaa valmistaa ison kasan uunikalaa ja oli kyllä todella hyvää! Kala vaan uunin kestävään astiaan, mausteita (chiliä, inkivääriä, suolaa, valkosipulia ja sipulia) reippaasti päälle ja uuniin niin että on kypsää. Muutoin taitaa olla samat rehut kyseessä kun ykköskuvassa. Mitäs sitä hyviä vaihtamaan. Olen muutenkin huono vaihtelemaan esim juuri salaatin sisältöä, kun on vaan niin paljon helpompi laittaa ne aivot sinne narikkaan ja ostaa kaupasta aina samoja juttuja. :)




Ja viimeisenä vielä kanasalaatti raejuustolla. Sekin on herkkua. Toisaalta täytyy kyllä sanoa että kaikki ruokani ovat mielestäni todella hyviä ja mielelläni näitä kaikkia syön



Siitä puheen ollen, ainakin tähän saakka oloni kisadieetillä on ollut mitä mainioin. Kysykää toki uudelleen vaikka 6 viikon päästä. :)

Ihan lähipäivinä viimekertaisen pienoisen hiilarien vähennyksen jälkeen koin pientä väsymystä, mutta muutoin kaikki on mielestäni mennyt oikein mukavasti. 
Jotenkin sitä odotti "kärsivänsä" paljon enemmän tässä kiristelyvaiheessa, mutta yllätyksekseni olo on ollut mainio ja treeneissä on rikottu vanhoja enkkoja minkä keritty. :) Tietenkin järkevästi suunnitellulla ja -toteutetulla dieettiohjeistuksella sen näin kuuluisi käsittäkseni mennäkin. 

Kiitos tästä kaikesta kuuluu tietenkin maailman parhaalle valmentajalleni Jari "Bull" Mentulalle. Kaikki omat mielipiteeni ja toiveeni (joita on aivan liikaa tietämykseni tasoon nähden) on aina huomioitu ja muutenkin koen olevani todella hyvissä käsissä näiden kaikkien kisavalmisteluideni keskellä, kun on valmentaja joka aidosti on kiinnostunut valmennettavistaan ja heidän hyvinvoinnistaan. <3

Tuli muuten nälkä kun tätä kirjoitti ja noita ruokakuvia katseli! Taidan painua äkkiä nukkumaan jotta pääsen taas huomenna aamupalani kimppuun. ;)

Oikein mukavaa ja treenintäyteistä alkanutta viikkoa kaikille! :)

9 kommenttia:

  1. Todella hyvältä ja terveelliseltä näyttää :) Parsakaalista sen verran että höyrytyshän on äärimmäisen tärkeäkin vaihtoehto keittämisen sijaan koska keittäessä suurin osa tärkeistä ainesosista liukenee veteen - tämä näin syöpämuijan näkövinkkelistä ;) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, sitä varten tuli alunperin se höyrytyskattila hankittuakin. Siis että ei liukenisi ne ravinto-aineet sinne veteen. :) Mutt hyvä pointti joka kokonaan jäi puuttumaan tekstistä. :)

      Poista
  2. Moikka! Ihan sellasta kyselisin kun itseä kans kiinnostaa fitness ja treenit on nytkin aika kovat, elämänrytmi sen mukainen.. Sain jostain sun postista kuvan että sulla on mies? Miten sun mies suhtautuu tähän kaikkeen, ja elääkö hänkin samoilla ruuilla yms. kuin sinä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hm, hauska kysymys sinänsä, sillä erosimme joku aika sitten. Mutta hyvin hän suhtautui, vaikka söi ja elikin "normaalimmin" kuin minä. Nykyään sitten syödään suht samaa ruokaa poikani kanssa. :)

      Poista
    2. Aijjaa no varmaan just siks ku luin noita sun vanhempiakin tekstejä samalla, niin en muista missä postauksessa tuli vastaan se kun puhuit miehestäsi joka tukee sua :) Harmi että erositte, jaksamisia!

      Poista
    3. Ja toivottavasti suhde ei päättynyt ton fitness-elämäntyylin myötä. Itseäni vähän jännittää että miten mies suhtautuu jos alkaisin tosissani treenaamaan. Ps. Oot hyvässä tikissä!

      Poista
    4. Juu ja hienosti tukikin. Ero ei millään tavalla liittynyt tähän fitness-hommaan. Ja kiitos, vaikka ihan hyvin sitä jaksellaankin. :)

      Poista
  3. Sun ruoat näyttää niiiiin hyviltä, paljon freshimmältä kuin mun!!! :D jokohan mäkin kohta saan sirtyä kokosalaattilinjalle ja hyvästellä riisin? ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No epäilen! Ja hei onhan mulla vielä treenin jälkeisessä palkkariateriassa se hiilari, näemmä ei muuten tullut yhdestäkään sellaisesta kuvaa.. :/ Ja älähän hätäile, kerkeät säkin nähdä ihan riittävästi nälkää sun dieetin aikana, nyt koitat nauttia niistä hiilareista. <3

      Poista

Kiitos, kun piristit päivääni kommentillasi! :) En kuitenkaan käsittele henkilökohtaista elämääni kommenttiboksissa, joten mikäli tarvetta ilmenee kysellä jotakin siihen liittyvää, laitathan minulle ennemmin sähköpostia osoitteeseen starsinhereyesblog@gmail.com kiitos! :)